Dzisiaj jest: 02 czerwca 2024, Imieniny: Erazma, Marianny, Marzanny

Kategorie

Polecani producenci

Reklama
WawanetZakupyDom i wnętrzeWyposażenie kuchni › Patelnia paella 28 cm - LYON (D-5026-28)

Patelnia paella 28 cm - LYON (D-5026-28)

Kategoria: Wyposażenie kuchni

Patelnia paella 28 cm - LYON (D-5026-28) - zdjęcie główne
Produkt dostępny w sklepie:
Helios K.Kozdraś Sp. Jawna
Producent:
DeBuyer
Cena brutto:
65,68 zł
Przejdź do helios-horeca.pl
Producent: De Buyer Nr katalogowy: D-5026-28 Nadaje się do płyt indukcyjnych. Nie nadaje się do zmywarki. Patelnia do paelli:   - średnica – 28 cm, grubość stali – 1 mm, wysokość – 4 cm   Zalety: - niskie ścianki ułatwiające szybkie parowanie, - czerwone rączki i młotkowane dno nadające wyjątkowego wyglądu, - idealne do pracy na palnikach gazowych, - nie mozna zapiekać w piekarniku, - perfekcyjne smażenie na minimalnej ilości tłuszczu, - patelnia nadaje się do wszystkich typów płyt, w tym także indukcyjnych, - perfekcyjnie przewodzi ciepło. UŻYTKOWANIE patelni ze stali węglowej: Dobra stalowa patelnia to taka, która była zahartowana i która ma czarne przebarwienia po kilku użyciach. Zmiana koloru stali jest normalną reakcją stali na kontakt z wysoką temperaturą.   HARTOWANIE Zagotuj w patelni filiżankę wody z obierkami od ziemniaków. Gotuj przez 15 min. Wylej obierki i wypłucz patelnię. Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut. Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem.   CZYSZCZENIE PO KAŻDYM UŻYCIU - Myj patelnię w gorącej wodzie. Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to naprawdę konieczne - Wypłucz - Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju przed odłożeniem go na półkę.   RADA: - Żeby pozbyć się jakiegokolwiek osadu używaj niezbyt ostrej ściereczki. - Nie namaczaj. - Rozgrzej dobrze patelnię przed smażeniem. WAŻNE: Przed pierwszym użyciem należy dokładnie zastosować się do instrukcji zamieszczonej do produktu 
Reklama

Pozostałe produkty w sklepie Helios K.Kozdraś Sp. Jawna

Reklama